Gesloten aanhanger huren

Wilt u spullen op een veilige en droge manier vervoeren? Kies dan voor het huren van een solide gesloten aanhanger. Onze gesloten aanhangwagens zijn er in diverse vormen en maten. U kunt ze per 3 uur, per dag of zelfs per week huren. Alle aanhangers worden uitstekend onderhouden en met grote regelmaat schoongemaakt.

Een geremde aanhanger, enkel as, gesloten d.m.v. een huif.

Aanhanger met huif
Laadvermogen: 350 kg
Toegestane maximale massa: 750 kg
Afmeting bakmaat (LxBxH): 246x131x150 cm
3 uur € 19 / dag € 24 / week € 60

Een tandem aanhanger (dubbel as) gesloten d.m.v. een huif.

Tandemasser aanhanger
Laadvermogen: 580 kg
Toegestane maximale massa: 1100 kg
Afmeting bakmaat (LxBxH): 301x131x150 cm
3 uur € 24 / dag € 29 / week € 102,50

Geremde aanhanger, enkel as, gesloten d.m.v. harde opbouw.

Geremde aanhanger met harde opbouw
Laadvermogen: 920 kg
Toegestane maximale massa: 1350 kg
Afmeting bakmaat (LxBxH): 256x134x150 cm
3 uur € 25 / dag € 30 / week € 110

Bekijk ons assortiment bagagewagens

Bagagewagens huren
Laadvermogen: vanaf 250 kg
Toegestane maximale massa: variabel
Afmeting bakmaat (LxBxH): vanaf 91x125x48 cm
Vanaf € 17,50

Dichte aanhanger, diverse soorten mogelijk

JobCar heeft diverse dichte aanhangers beschikbaar voor verhuur. Zo kunt u kiezen uit een enkel as aanhanger of een dubbel as (ook wel tandem as). Verder bieden we gesloten aanhangers met een harde opbouw of een huif. Een huif is een flexibel PVC of synthetisch doek. Beide opbouwen houden nattigheid buiten. Heeft u spullen die echt droog moeten blijven, kies dan voor een harde opbouw; het zeil van een huif kan immers een klein gaatje bevatten. Een dichte aanhanger met harde opbouw is ook goed af te sluiten, in tegenstelling tot een huif. Binnen ons assortiment vindt u:

Een geremde aanhanger, enkel as, gesloten d.m.v. een huif.

  • Laadvermogen: 350 kg.
  • Toegestane maximale massa: 750 kg.

Een geremde aanhanger, enkel as, gesloten d.m.v. harde opbouw.

  • Laadvermogen: 920 kg.
  • Toegestane maximale massa: 1350 kg.

Een tandem aanhanger (dubbel as) gesloten d.m.v. een huif.

  • Laadvermogen: 580 kg.
  • Toegestane maximale massa: 1100 kg.

Een disselslot, voor de bevestiging van de aanhanger aan uw auto, krijgt u gratis bij het verhuur van de dichte aanhanger. Zo bent u goed beveiligd tegen diefstal! Verder zullen onze medewerkers de gesloten aanhanger koppelen aan uw auto en de werking van de lampen controleren.

Welke aanhanger is geschikt?

Een gesloten aanhanger wordt veelal gebruikt voor het vervoeren van spullen die echt niet nat mogen worden of enigszins kwetsbaar zijn. Wij raden u aan om een verhuisdeken te huren. Zo voorkomt u beschadigingen. Om schuiven van lading tegen te gaan kunt u spanbanden huren.

Bijna al onze dichte aanhangers zijn toegestaan voor gebruik met een Nederlands rijbewijs B. In sommige gevallen dient u in het bezit te zijn van een BE rijbewijs. U dient altijd na te gaan welke maximale trekkracht uw auto heeft. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen ongeremde en geremde aanhangwagens. De exacte maximale massa kunt u terugvinden in uw kentekenbewijs.

Om zeker te weten of u de aanhanger mag rijden met uw trekkend voertuig en rijbewijs zijn er 2 regels waar u aan moet voldoen.

Regel 1: (Geld zowel voor B-rijbewijs als voor BE-rijbewijs)
Het trekkend voertuig moet een trekvermogen hebben van minimaal de toegestane maximale massa aanhangwagen. let op! Verschilt per aanhangwagen. U kunt dit vinden bij de informatie van de aanhangwagen op onze website.). Het trekvermogen van het trekkend voertuig is te vinden op het kentekenbewijs van het trekkend voertuig op de achterkant achter : O.1 voor geremde aanhangwagens of bij O.2 voor ongeremde aanhangwagens. Ook is deze informatie over uw trekkend voertuig te vinden op www.rdw.nl.

Regel 2:
Om met B-rijbewijs te rijden mag de toegestane maximale massa trekkend voertuig + de toegestane maximale massa aanhangwagen niet meer zijn dan 3500 kg. Is het meer dan is BE-rijbewijs vereist.
De toegestane maximale massa is te vinden op het kentekenbewijs aan de achterkant achter F.2. Ook is deze informatie over uw trekkend voertuig te vinden op www.rdw.nl. De toegestane maximale massa aanhangwagen is te vinden op onze website.

Als uw trekhaak er later is opgezet dan staat dit niet op het kentekenbewijs vermeld. Op de website van RDW kunt u een kentekencheck uitvoeren. Onder gewichten staat bij O.1 het gewicht voor de geremde aanhangers, en bij O.2 het gewicht voor de ongeremde aanhangers. Wilt u meer informatie over de regels omtrent het rijden met een aanhangwagen? De Rijksoverheid biedt up-to-date informatie.

De gesloten aanhanger is voorzien van een eigen kentekenplaat. In enkele gevallen dient u zelf een kentekenplaat mee te nemen. Heeft u deze niet? Dan kunnen wij ter plekke voor een kentekenplaat zorgen. Echter is dit geen wettelijk kenteken en zijn eventuele bekeuringen voor eigen risico.

Gesloten aanhangwagen voor bagage

Bent u op zoek naar een geschikte, dichte aanhangwagen voor het vervoeren van goederen tijdens uw vakantie? Dan is een gesloten bagagewagen de juiste kar. Wij bieden drie modellen (500, 600 en 750 kg), de 600 kg bagagewagen is standaart voorzien van een dakdrager. Dit zorgt ervoor dat u een ski box of fietsen drager op de aanhanger kan plaatsen. Bij de 500 en 750 kg is dit ook mogelijk, er zal dan een dakdrager bij gehuurd moeten worden (Fietsendragers zijn eveneens te huur bij JobCar).