Open aanhanger huren

Bent u op zoek naar een open aanhanger? JobCar biedt vele soorten en maten tegen zeer aantrekkelijke prijzen. U kunt de open aanhangers per 3 uur, per dag of voor een langere periode huren. Onze open aanhangers zijn schoon, worden goed onderhouden en bieden een uitstekende wegligging. Verder kunt u bij ons terecht voor diverse accessoires, zoals spanbanden of een net.

Geremd open bakwagen, enkel as

Geremd open bakwagen, enkel as
Laadvermogen: 400 kg
Toegestane maximale massa: 750 kg
Afmeting bakmaat (LxBxH): 246x131x30 cm
3 uur € 15 / dag € 20 / week € 50

Open bakwagen, tandemasser

Tandemasser aanhanger
Laadvermogen: 700 kg
Toegestane maximale massa: 1100 kg
Afmeting bakmaat (LxBxH): 301x131x30 cm
3 uur € 20 / dag € 26 / week € 82,50

Elektrische kipper, kiepaanhanger

Elektrische kipper
Laadvermogen: 1385 kg
Toegestane maximale massa: 2000 kg
Afmeting bakmaat (LxBxH): 300x150x30 cm
3 uur € 36 / dag € 48 / week € 120

Soorten open aanhangers

Een open aanhangwagen biedt veel ruimte en is gemakkelijk in gebruik. Of het nu gaat om het afvoeren van grofvuil of het vervoeren van witgoed; onze wagens bieden gemak. Het vast zetten of afdekken van de lading is verplicht. Om de lading vast te zetten is het bij-huren van spanbanden aan te raden. Ook hebben wij diverse netten te huur. Kies een net met grote mazen voor normaal gebruik. Handig bij het vervoeren van een kast of bank. Wij verhuren ook steekkarren om het vervoer te vereenvoudigen. Heeft u tuinafval of grond te vervoeren? Kies dan voor een fijnmazig net. Zand waait hierdoor minder snel uit de open aanhanger.

Bij JobCar kunt u verschillende open aanhangers huren. Zo zijn er open bakwagens en open plateau aanhangers. Bij de open bakwagen zitten de wielen naast de bak. Bij de plateauwagen zitten de wielen onder de bak en is er sprake van meer laadruimte.

Open aanhangwagen huren? Bekijk het laadvermogen.

Er zijn 2 regels waar u rekening mee dient te houden.

Regel 1: ( regel geldt voor B-rijbewijs en BE-rijbewijs)
Bij het huren van een open aanhanger dient u rekening te houden met het maximale trekgewicht van uw auto. Welk gewicht u in totaal mag trekken met uw auto staat op het kentekenbewijs. Onder gewichten staat bij O.1 het gewicht voor de geremde aanhangers, en bij O.2 het gewicht voor de ongeremde aanhangers. Bij onze aanhangers kunt u de toegestane maximale massa terugvinden op onze website bij de desbetreffende aanhangwagen. De toegestane maximale massa van de aanhangwagen mag niet meer zijn als de massa vermeld bij O.1 of O.2 op het kentekenbewijs van uw auto.

Regels 2: (is het totaal gewicht meer dan 3500 kilo dan is BE-rijbewijs vereist)
Om met B-rijbewijs te mogen rijden moet het totaal gewicht onder de 3500 kilo blijven. Dit is dus de toegestane maximale massa van de auto ( vermeld op kenteken bewijs onder F.2) plus de toegestane maximale massa van de aanhanger ( vermeld op onze website bij de desbetreffende aanhanger). Is de totale massa van de aanhanger en auto meer dan 3500 kilo dan is een BE-rijbewijs vereist.

Als uw trekhaak er later is opgezet dan staat dit niet op het kentekenbewijs vermeld. Op de website van RDW kunt u een kentekencheck uitvoeren. Onder gewichten staat bij O.1 het gewicht voor de geremde aanhangers, en bij O.2 het gewicht voor de ongeremde aanhangers.

Geremd open bakwagen, enkel as

  • Laadvermogen: 400 kg
  • Toegestane maximale massa: 750 kg
Ongeremd open bakwagen Tandem open bakwagen, dubbel as
  • Laadvermogen: 700 kg
  • Toegestane maximale massa: 1100 kg
kipper, dubbel as
  • Laadvermogen: 1385 kg
  • Toegestane maximale massa: 2000 kg
  • De kipper heeft een elektrisch aangedreven kiepfunctie.

Wilt u meer informatie over de regels omtrent het rijden met een aanhangwagen? De Rijksoverheid biedt up-to-date informatie. Het merendeel van onze open aanhangers zijn toegestaan voor gebruik met een Nederlands rijbewijs B. In enkele gevallen is een BE rijbewijs nodig.

Goede en snelle service

Bij JobCar snappen we dat u uw tijd goed wilt besteden. Daarom staat snelle en goede service bij ons hoog in het vaandel. Als u een open aanhangerwagen wilt huren kunt u binnen 5 minuten al op weg zijn. Wij vragen geen borg, koppelen persoonlijk de aanhanger aan uw auto en voeren een lampencontrole uit. Als de aanhanger bevestigd is, kunt u op weg. Wist u al dat de maximum snelheid met een aanhanger 90 km per uur bedraagt? Bekijk meer aanhangertips!